10 Eylül 2012 Pazartesi

Aşkın Rengi Kurdele Pembesi-Sergun Ağar

Aşkın Rengi Kurdele Pembesi 

Sanırım bende yeri çok büyük olacak bu kitabın.İnsana yaşamayı sevdiren,aşkı sevdiren bir kitaptı.
Konuya giriş yapacak olursak, iki kanser hastasının önce birbirine refakatçi oluşunu, daha sonrada bunun aşka dönüşünü anlatıyor.
Tanışmaları,çarpışma yolu ile oluşuyor. Çarpıştıkları vakit, erkek kadının menekşe rengi gözüne bakakalıyor. Kader bu ya,yolla

rı elbet kesişecek derken kadın erkeğin, erkekte kadının kanser olduğunu öğreniyor bir şekilde.
Kadın göğüs kanseri. Ve adam da göğüs kanseri. Hiç erkek olur muymuş derseniz sık rastlanan bir şey değildir ama evet erkekte göğüs kanseri olur.
Neyse adam ilk gördüğü an tanır ya o menekşe gözleri.
Daha sonra kemoterapi sıralarında refakatçilik ederler birbirlerine. Ve aşk kaçınılmazdır...
-- Aslına bakarsanı,z tabiri caizse kanser süreci dolu dolu geçer onlara. Adam,kemoterapi sıralarında film,hikaye anlatırken tüm hastalar dinlemeye başlar. Hata doktorlar bile. Hemşireler ilk defa böyle bir şey olduğunu görür.

--Bu kitap bana yaşamayı anlattı. Ne de güzel anlattı.Eğer okuyabilme fırsatınız var ise,herkese önerebileceğim bir kitap.

Ve bir alıntı ;

Kutuyu alıp açtığında herkes pırlanta yüzük beklerken yerine bir pusula çıkınca gruptan topluca bir 'Aaa' sesi yükseldi. Kadın iyice şaşırmış,elindeki pusulaya bakıyordu. ' Ne ömür adamsın,pırlanta yüzük olacak be kardeşim.'' ''Kadıncağız ucuza gidiyor. '' ''Bu tam ona göre değil mi arkadaşlar? '' yorumlarına,
-Hepiniz fena halde yanıldınız. Bir defa bu pusula yürmi dört ayar altın,özel yapım;yani hiç de ucuza gitmiyor. Niye yüzük değil pusula? Çünkü bu pusulayla hayatımızın gideceği yönü ona bırakıyorum,deyince gruptan bu kez 'Ooo' sesleri yükseldi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder