10 Eylül 2012 Pazartesi

Karanlığın Kızı-Kelly Keaton

   Serinin adı : Gods&Monsters.
   Sayfa sayısı : 233

Okuduğum en iyi fantastiklerden diyebilirim. Konuya geçmeden önce, çevirinin mükemmel olduğunu söylemem gerek. Hiç bir sorun görmedim. Zaten kitap akıp gidiyordu. Heyecan,gizem derken bir bakmışım kitap bitmiş.
Neyse, konuya gelelim artık. 

Ana karakter Ari, dört yaşında Louisiana eyaletine emanet edilmişti. Ve bundan altı ay sonrada annesi ölmüş, tam yirmibir yaşına basacağı gün intihar etmişti.Daha sonra Ari onyedi yaşına geldiğinde annesinin öldüğü hastaneye - tımarhaneye- gidip bilgi almıştı ki hastane annesinden kalan eşyaları Ari'ye teslim etmişti. Elinde bir kutuyla eve dönen Ari, kutuyu açmak-açmamak arasında  gidip gelirken bir anda açar ve tataam bir mektup. Annesi Ari'ye bir mektup yazmıştı. Ve mektup kısaca KAÇ! diyor. 
Merakta o ya,Ari araştırmaya devam ediyor. Neyden kaçmalı ? Annesi neden böyle bir mektup bıraktı ? Tüm bu soruları bu kitapla birlikte öğreneceksiniz. 
Bu arada şundan da bahsetmek istiyorum. Ari'nin bi takım gariplikleri var. Örneğin, saçlarından nefret ediyor ve saçlarına yapmadığını bırakmamış.Asite basmış,kazıtmış. Ama her seferinde yine eski saçları yeniden çıkmış.
Neyse,mektuptan sonra kafasında  '' New 2'den uzak durmama neden olacak ne olabilir ki ? '' sorusu ile New 2'ye doğru yola çıkar.Yolda bir adamla karşılaşır. '' Athena potniya'nın arzusu üzerine seni bu hayattan azat ediyorum. '' lafıyla Ari'yi öldürmeye çalışan adam amacına ulaşamaz. Ari adamı öldürür ve bir süre sonra adamın cansız bedenin havalandığını ve  dumana dönüşünü görür. Bu gördükleriden sonra içinde bulunduğu durumun cidden kötü olduğunu anlar...
Şokun etkisinde olan kızımız, bir postacıya denk gelir. Crank adlı bu postacı,Ari'yi şehre götürmeyi kabul eder.
Şehir hakkında bilgi vereyim : New 2 - New Orleands- dokuz köklü ailenin bir araya gelerek Novem adında bir ittifak oluşturmuş olduğu bir şehirdir. Felaket bölgesi olarak ilan edilmiştir. 
Neyse, Crank Ari'ye para karşılığında kendi evlerini açmış. Evde Henri adında bir genç delikanlı ile tanıştıktan sonra asıl olaylar başlıyor.  
Henri : '' Her yerde seni arıyorlar,bilmiyor musun? '' 
Acaba kimler arıyordu ? Niçin arıyor ? Tüm bunların cevabını yine kitapta bulacaksınız. 

Tüm sırlar ortaya dökülmeye başlarken, yoluna çıkan engelleri aşmayı becerebilecek mi ? Ve Henri ile arasında ki bağ da ne ? 

Ayrıca bahsetmek istediğim son bir şey daha var; kitap mitoloji ile ilgili olduğu gibi bir de lanet var ortada. Annesi,büyükannesi ve daha önceleri hep yirmibir yaşında ölmüştür. Ari'nin üzerindeki bu lanet kalkabilecek mi ? Yoksa Ari de ölecek mi ? 

Not : Fantastik severler, mitoloji ile harmanlanmış bu kitabı okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. 
Ayrıca 2.kitabı bende daha okuyamadım. Okuduğum an onun da yorumu gelecektir.

Ve alıntısız olmaz değil mi ? 

'' Zeki bir genç kadınsın. Saklanabilir,Athena'dan kaçabilirsin. Tüm bunları yapman için,onun peşine düşüp şehrimizi korumamıza yardımcı olman için nasıl bir nedenin var? Gerçekten istediğin nedir? Zenginlik mi,iktidar mı,güç mü ...''
Bakışlarımı güçlü vampirin üzerine kenetlediğimde nabzım iyice yükseldi. Damarlarımda bir umut ve inanç dalgasının dolaştığını hissettim.Yanıtım basitti.
''İntikam istiyorum. ''


Kitabın tanıtımına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder